Chcete koupit za výhodnou cenu starší knižní kousky, tuto možnost vám nabízí náš  bazar vyřazených knih z Městské knihovny Košťany.

Letos pořádáme bazar vyřazených knih v březnu, tentokrát v rámci Měsíce čtenářů. Přijďte si vybrat knihu za symbolických  pár korun.

B1PLAKATY4_2.jpg

Hlavní aktivity BMČ 2020

350. výročí Jan Ámos Komenský

V letech 2020 až 2022 připomene osobnost Učitele národů řada unikátních akcí. Jádro oslav je tvořeno aktivitami paměťových institucí, které připravují výstavy, expozice a akce pro veřejnost. Výročí doprovází kampaň Komenský do třídy, která má za cíl zapojit do oslav žáky škol po celé republice. V roce 2020 bude na Pražském hradě otevřena mezinárodní výstava Comenius (1592-1642) – Jan Amos Komenský a jeho doba, která vedle množství unikátních exponátů představí též nové výsledky vědeckého bádání o životě a díle J. A. Komenského. Postupně budou otevřeny také nové expozice v Muzeu Jana Amose Komenského v Uherském Brodě a expozice Moravského zemského muzea v Památníku Bible kralické. Významným způsobem bude revitalizována expozice Národního pedagogického muzea J. A. Komenského. Na tyto stěžejní aktivity naváže řada aktivit regionálních muzeí, dnů otevřených dveří a série mezinárodních komeniologických konferencí.

Koordinátorem tříletého projektu je Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského. Na oslavách se dále podílejí Národní muzeum, Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě, Moravské zemské muzeum, Stichting Comenius Museum v Naardenu, Akademie věd ČR a další instituce. Koordinátor oslav, Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského, připravil kampaň Komenský do třídy, která do projektu oslav zapojuje školní kolektivy.

Podobné příspěvky